Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Söderling smeert Schüttler een double bagel aan

Consternatie alom bij het Duitse publiek deze namiddag in Düsseldorf. Rainer Schüttler (ATP 29), nummer een bij onze oosterburen, kreeg een pak voor de broek van de Zweed Robin Söderling (ATP 25). Schüttler verliet het Centre Court Nummer Eins op de Rochusclub met het schaamrood op de wangen: 6-0 6-0 werd het, na amper 46 minuten.

Bij de vrouwen, waar het niveauverschil tussen de échte top en de tweede garnituur wat groter is, komt een double bagel (2x 6-0) vaker voor dan bij de mannen. Schüttler wilde aanvankelijk dan ook geen reactie kwijt na het debacle. Na een afkoelende douche wilde hij toch reageren: 'Ik weet niet of ik moet lachen of huilen. Zelfs als ik vandaag perfect had gespeeld, had ik nog geen kans gehad tegen deze Söderling', aldus de Duitser op WDR. Als pleister op de wonde kreeg sportieve Schüttler de Fair Play Trophy. Söderlings ploegmaat, Andreas Vinciguerra, bejubelde diens zege op aftonbladet.se: 'Robin speelde uitstekend en serveerde constant. Schüttler had er geen verhaal tegen.'

Titelhouder Zweden heeft nu nog één zege nodig tegen Duitsland om zich opnieuw te plaatsen voor de finale. In de andere ontmoeting in de rode groep haalden de Verenigde Staten het van Frankrijk met 2-1. Tenslotte klopte Juan Martin Del Potro (ATP 5) Igor Andreev (ATP 27) en won de Italiaan Andreas Seppi (ATP 54) van de Serviër Viktor Troicki (ATP 37). Ook in deze groep, waarin de Russen al zijn uitgeschakeld, valt de beslissing morgen.