Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Pump Polizei

Lelijke vrouwen maken massaal misbruik van de naaldhak. Met dit toverstokje trachten ze alsnog de aandacht te gijzelen. Deze volksverhakking bezorgt de samenleving een dagelijks arsenaal aan ontgoochelingen.

Stel: je zit als man rustig de krant te lezen, alleen op een bankje in het lentezonnetje. Je bent verzonken in een uitstekende column. Tot ritmisch getik de stilte vult. Tak...tak...tak. Jouw blik klimt van letters naar cijfers. Heupomtrek, borstgrootte, leeftijd.


In deze situatie krijg je drie mogelijke scenario's:

a) Killer heels, killer looks. Naaldhakken die jouw hart doorboren. Air on the G string begeleidt het sensuele getik. Van naaldpunt tot bips: a highway to heaven. Schuldig aan schoonheid vormt het vonnis van jouw spoedproces. Met veertien centimeter als moordwapen én als bewijsmateriaal.

b) Geen naaldhak, maar een zak in een streepjespak op luid Italiaans leer. De patser wil met lawaai zijn plaats boven het maaiveld bereiken. Stak vroeger ongetwijfeld kaarten tussen z'n fietsspaken. Ik doorprik echter die decibels en keer met een monkellachje terug naar De Standaard.

c) Standaard is jammer genoeg de derde optie. Ondermaats vrouwelijk Vlaanderen, de attentie onwaardig. Eist de aandacht op met goedkoop geweld. Met hakbijlen van Taiwanese makelij slaat ze prille dromen stuk. De jagersblik, zwanger van verwachting, eindigt in een miskraam. Gevoed door slecht vlees.
Deceptie treedt op bij beide partijen. Terwijl jouw kopje naar beneden duikt, druipt zij in het dwaallicht af. Een fiasco op stilleto's, tippelend op valse noten.

Via een algemeen verbod op de naaldhak voorkom je deze frustratie. Maar laten we menselijk blijven en - in principe - iedere vrouw haar fractie glorie gunnen. Daarom pleit ik voor een belasting op pumps, het meest populaire model. Hiermee spijzen we de lege staatskas én schakelen we een grote groep onruststooksters uit.
Mooie vrouwen genieten een recht op vrijstelling, uitgereikt door de Hoge Raad voor Schoonheid. Uiterlijke parameters verdienen een hoofdstuk in het Staatsblad. Wetten horen immers de samenleving te reflecteren.

Vanuit het veld kreeg ik overigens de vraag of er een maximale leeftijdsgrens op het gebruik van de naaldhak moet gelden. Hoewel een bilpartij na drie kinderen doorgaans belabberd degradatievoetbal afhaspelt, ben ik hier geen voorstander van. Het ontneemt de dames die succesvol de tand des tijds hebben doorstaan, de kans op een toy boy. Dit wetsvoorstel laat deze golden girls de ruimte voor een terechte troostprijs na een mislukt huwelijk.

Een speciale Pump Polizei zal het straatbeeld vrijwaren van naaldhakmisbruik. PP, kortwiek mokkels die op wankele basis aandacht opeisen. Breng ze met de voeten op de grond en haal hen uit hun luchtkasteel. Steek ze in ballerina's waarin ze zich perfect prinses kunnen wanen, zodat de teleurstelling ons niet langer tegemoet treedt.

Aan wie zich nu aangesproken voelt: wees gewoon platvoet en word ieders vriendinnetje. Gun échte godinnen de extase van de naald. Zelfkennis is het hoogste goed, ook tien centimeter lager.