Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Roze Nadal naar tweede ronde Roland Garros

Rafael Nadal heeft de eerste horde genomen naar een nieuwe titel in Parijs. De Spaanse titelhouder klopte de Braziliaanse qualifier Marcos Daniel (ATP 97) in drie sets: 7-5 6-3 6-3. Daniel bood anderhalve set lang uitstekend weerwerk, maar moest na twee uur en drieëntwintig minuten finaal het hoofd buigen.

Met winst op de challengers van Marrakech en Zagreb, bewees Daniel uitstekend op gravel uit de voeten te kunnen. De Braziliaanse kanarie ging met gevarieerd en offensief tennis dan ook - aanvankelijk - probleemloos mee met de Spaanse gravelkoning. Bij 4-4 brak Nadal dan toch, waarop Daniel echter meteen een re-break realiseerde. Niettemin moest de Zuid-Amerikaan de openingsset na 52 minuten aan Nadal laten (7-5). In het tweede bedrijf ging Daniel op zijn goede elan verder en kwam zowaar 3-1 voor. De titelverdediger liet echter niet begaan en raasde als een Spaanse sneltrein de Braziliaan voorbij (6-3). Nadal stoomde in de derde set vrij vlot door en benutte zijn eerste wedstrijdpunt op 5-3.

In de volgende ronde neemt Nadal het sowieso tegen een Rus op. Igor Kunitsyn (ATP 43) en Teimuraz Gabashvili (ATP 72) maken in een potje Russische roulette uit wie naar de Spaanse slachtbank mag.

Overigens viel Nadal vandaag te bewonderen in een felroze tenue. Het meisjesidool zette de tennismode al enkele malen op zijn kop met de mouwloze shirts en de driekwart broeken. Nu start hij ongetwijfeld een nieuwe trend met het opvallende kleurtje. Benieuwd hoeveel jonge tennissers de komende weken zich in het roze wagen op de Vlaamse tennisvelden. Koning 'Rafa' brengt - zonder ongelukken - de komende twee weken 'La Vie en Rose' aan de Porte d'Auteuil.