Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Söderling in oorlogsstemming tegen Nadal

De tweede zondag op Roland Garros levert vandaag enkele leuke affiches op. Naast onder meer Ivanovic-Azarenka en Murray-Cilic, wordt het vooral uitkijken naar Nadal-Söderling. Niet zozeer voor het tennis op zich, wel voor de grimmige sfeer waarin de strijd dreigt plaats te vinden. Beide heren kunnen het immers - op z'n zachtst gezegd - niet echt met elkaar vinden.

De kink in de kabel ontstond op Wimbledon 2007. Daarin was Robin Söderling het tijdrekken van de Spanjaard beu en begon hij Rafael Nadals nerveuze tics te imiteren, het onderbroekgetrek op kop. Nadal was toen ontstemd over het gedrag van de Zweed en trapte op de persconferentie na: 'Hij is niet de meest geliefde speler in de kleedkamer en is een slechte verliezer. Hij is geen vriend van mij. Dat is een zekere zaak.' Söderling reageert op aftonbladet.se op de hele heisa: 'Ik zal met hem niet gaan eten, dat is duidelijk. Anders zou ik dat op Wimbledon niet gedaan hebben. Nadal is een ongelooflijk goeie tennisspeler, maar hij heeft nog veel werk voor zichzelf. Die gast is geen evenwichtige persoon. Hij is zo nerveus, sleurt zoveel bekommernissen met zich mee.'

Op een heilige dag als Pinksteren willen beide kemphanen een oude vete vereffenen. Als de tennisgoden de logica respecteren, klaart Nadal probleemloos de klus op zijn eigen territorium. Söderling mag dan wel Ferrer in de vorige ronde hebben uitgeschakeld, de Zweed kon koning Rafael nog nooit verslaan. In Rome won hij eerder dit jaar slechts één spelletje tegen Nadal. De stoere Viking kondigt echter aan dat hij 'zal vechten tot hij bezwijkt'. De bloedige tweestrijd op het rode gravel staat als derde kamp gepland op Court Philippe Chatrier.

(Foto: Twee ex-Erasmusstudenten uit Uppsala en Lund weten hoe ze Spaanse jonkies binnen een Europees kader moeten aanpakken. Robin Söderling sjalalala!)