Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Sex on Fire


Wat smaakt de vrijheid zouteloos. Weemoedig wentel ik me in de Kings of Leon-machtsgreep die het Sportpaleis in de ban sloeg. Ranzig royalisme. Een monarchie verzonken in rauwe verleiding, waar de nevel de weg naar de hemel inleidt. De schorre stem van Caleb Followill roept de verlossing af. De Sirene van Down South lokt de bloedgeile betoverden in zijn web van blues en zuiderse rock, daarbij drank en drugs dicterend. Spinnend op zoek naar Sex on Fire. Wie wil een republiek als Kings of Leon de podiumpotentaten zijn?

Deze regenten van de rock heersen over het Europese Avondland met een sensueel salvo van zalven en slaan. Rond heel hun repertoire sluimert een aura van seductie. Sex in smoke. Een doorgedreven training voor de zintuigen in het Sportpaleis. Sugar Jacksons met gitaar en drums. Groggy tast ik in het duister naar de verslavende sensaties. Ruwe bolsters die huid en hart prikkelen. De KOL blijven plakken in je kleren, je haar, je ziel. Een barse bebaarde boel. Maar fuck, o zo beklijvend.

Dit koninkrijk sluit haar poorten voor pubers zonder escorte. No Milk in the Bucket. Wél Martini Bianco die langsheen de lippen laveert. Een sterk merk dat ondanks het succes haar eigenheid heeft bewaard. Aperitief voor topnachten dat haar weg vond naar de betere wereldpodia. Voorzien van een olijfje en een citroen. A Bittersweet Symphony. Bezongen door 14 000 aanhangers, het luidst bij Use Somebody. Iedereen heeft wel iemand nodig, zelfs in het arrogante Antwerpen. Coldplay wordt koudweg weggespeeld.

En dat op eigen terrein. Een moderne sportarena beroofd van de gure sluiers waarin de Kings het best getijen. De zuivere lucht doet afbreuk aan Caleb's klanken, gekweld door hartbrekende vrouwen. They're such charmers. Zoals mijn compagnonne. Sigaretje opsteken in een rookvrije arena. "I will follow Caleb", lees ik in haar wolkje. Niet onbegrijpelijk. Mysterie te koop, Victoria Secret-model rond de vinger. The only one who could ever teach me...was the son of a preacher man. Een getormenteerde teddybeer uit Tennessee.

Black Thumbnail luidt het donkere einde van de hoogmis in. De fluwelen sneeuw dooft de vervoering en sluit de schijnpoort naar de eeuwige extase. Oh, what a salty leave.