Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

VDV's Scheerschema

Mannen maken het de vrouwtjes moeilijk. Boemannen, dat zijn we. Onze onrealistische schoonheidsidealen leiden tot eeuwige onzekerheid, waarvoor onze excuses. Maar onze morele verplichting tot gladgeschoren beentjes? Daar wijk ik geen milimeter van af. Schuurpapier hoort op een bouwwerf, niet als rondzwervend afval op de hemeltrappen. 

Vrouwen hebben trouwens weinig reden tot klagen. Is er lichaamshaar met het vergrootglas zichtbaar? Dan moet het verdwijnen. Duidelijkheid troef. Al laat ik de scheerpolitiek van de schaamstreek in het midden. Daar mag zij gerust jouw initialen Hollywood-gewijs op haar venusheuvel snoeien. Jouw lettertapijtje zien blinken terwijl je aan jouw nageslacht werkt, betekenisvoller kan seks niet worden.

Zoveel moeilijker is het scheren voor de man. Vrouwen houden doorgaans van ruige, nonchalante binken. Dus wat proberen wij te zijn? Juist ja. Met een stoppelbaard en ons hemd uit een afgewassen jeans wanen we ons al snel een verbeterde versie van Javier Bardem.

Dus wat doet deze hormonaal gestuurde gek? Een trimmer kopen. Elke dag een mooie 4mm-baard, dacht ik. Met kaken en adamsappels hield het testmodel van Braun evenwel geen rekening. Betaald voor een gelijkmatige snit, oneffen plekken als resultaat. Slechts de laagste stand zorgt voor een egaal effect. Maar dan zit je met puberale donsjes van enkele uurtjes oud.

Gelukkig heb ik een oplossing bedacht voor dit mannelijke vraagstuk: VDV's Scheerschema.

1) Achterhaal hoe de vader van jouw droomvrouw eruit ziet. Hoe sterk ze het ook ontkennen, girls like their daddies. Draagt paps een volle baard, gooi dat scheerapparaat meteen de vuilbak in. Is vaderlief zo glad als een paling, haal het mes dan maar boven. Elke dag met nat, anders blijf je droog staan.

2) Blijft haar vader (voorlopig) onbekend terrein, kies dan veiligheidshalve voor de stevige stoppelbaard. Met "Auw, dat prikt", bedoelt ze in feite dat die killer cheeks wel eens het bloedverkeer in haar erogene zones mogen ontregelen.

3) Plaats belangrijke dates 4 à 5 dagen na de trimbeurt. Met ruige kaken in een donkere cinemazaal denkt ze dat ze na een uur film Matthias Schoenaerts mag bekken. Als je maar genoeg wodka in haar colabeker dropt.

4) Scheer je altijd 's avonds. Scheer het snorvlak opnieuw 's morgens, drie dagen na elkaar. Op die manier haalt de haargroei van de kaakregio de bebossing op de bovenlip in. Essentieel in dit hele verhaal, tenzij jouw toekomstige schoonvader een rijkswachter is.

5) Scheer je bij voorkeur zondagavond. Afterworken begint pas echt op donderdag, het weekend op vrijdag. Ga bij jouw dementerende oma langs in het begin van de week. Met jouw jonge snoetje ben je elke keer opnieuw 18 en krijg je levenslang zakgeld. Werk bovendien van thuis uit tot woensdag.

6) Begrafenis op zaterdagmorgen? Scheer je vrijdagnacht nog! Succes verzekerd bij de bonte collectie heetgebakerde MILF's. Zij hervinden hun verloren gewaande jeugd op jouw blinkend gladde wangen. Een snelle wip in hun Mercedes A-klasse vergeet je minder vlug dan het burgemeestersverhaal van nonkel Alain aan de koffietafel.

7) Heb je een rosse baard? Spreek pas af na het invallen van de duisternis. Het vooruitzicht van rosse kinderen schrikt de toekomstige moeder van jouw kroost af. Rosse jongetjes worden gepest, rosse dochters vormen het mikpunt van afgunst.

8) Leef met een rosse baard zoveel mogelijk in zwart-wit. Bewerk foto's, untag en delete. Koop een professionele versie van Photoshop. Verdrijf het rode gevaar online.

9) Beheer jouw foto's op Facebook in functie van jouw baardstatus. Maak twee groepen in jouw damesbestand: 'Geil indien glad' & 'seks indien stoppels'. Defriend vrouwen met een snor.

10) Heb je dit scheerschema niet kunnen volgen? Cancel jouw date, blijf binnen en verzegel ramen en deuren. Of koop een bivakmuts. Belachelijk? Vrouwen wikkelen zich als een mummie in hun dekentje als ze hun benen niet geschoren hebben. En terecht.

Conclusie: Al wie willen ter kaap'ren varen, moeten mannen met stoppelbaarden zijn. Wentel je op tijd in het scheersop of je komt van een kale reis terug. Zeg dat deze donkere Viking het gezegd heeft.