Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Starchamp Eat Motivator houdt kinderen aan tafel


De Starchamp Eat Motivator is een app waarbij de kids eerst kiezen welke groente, vis of vlees ze willen eten. Eens ze het laatste restje achter de eerste kiesjes hebben, mogen ze zelf een animatiefiguurtje voeden. Slagen ze erin om heel hun bord leeg te eten, krijgen ze een gouden ster als beloning. Vanaf nu alleen maar bolle buikjes en lachende gezichten aan de Vlaamse eettafels.

Leuvenaar Ruben Ooms is het brein achter deze app: “Op familiebezoek zag ik keer op keer hoe mijn neefjes en nichtjes huilend wegtrokken bij een bordje broccoli, uiteraard tot groot ongenoegen van hun mama’s en papa’s. Met deze app wil ik de ouders opnieuw gelukkig maken en hun kinderen opnieuw gezond.”

Ongetwijfeld slaat de achterliggende boodschap – verspil geen voedsel – in deze crisistijden aan. In de testfase bleek de Starchamp Eat Motivator alvast een groot succes: “Er waren zelfs kinderen die ook hun bord naar binnen wilden schrokken, om toch maar een extra gouden ster te winnen. Als jonge wolven wierpen ze zich op bloemkolen en radijzen,” vertelt een begeesterde Ooms.

Of kinderen nu veel te veel zullen eten? “Dat denk ik niet. Spruitjes blijven immers spruitjes”, lacht Ooms. “Maar deze app leert onze toekomst door de zure appel heen bijten. Deze kinderen kweken karakter en staan model voor een nieuwe, sterke jeugd zonder al te veel rotverwende streken. De Starchamp Eat Motivator vormt dan ook een uitstekend middel tegen het opkomende Syndroom van Knokke-Zoute.

Ook de Vlaamse Regering blijkt ondertussen erg geïnteresseerd in de app vanwege de duidelijke voordelen voor de volksgezondheid. “Elk kind heeft het recht op gezonde voeding. De Starchamp Eat Motivator kan daarin een doorslaggevende rol spelen,” luidt het bij een regeringsofficial. 

Na een week is de Starchamp Eat Motivator al de meest gedownloade game app voor iPhones in België. Ooms hoopt nu ook op een internationale doorbraak: “Sinds de aanslag op de WTC-torens durfden Amerikaanse ouders niet langer het ‘vliegtuigtrucje’ bovenhalen om hun kroost groentjes naar binnen te duwen. Met deze app hoop ik heel wat wanhopige mommies & daddies nieuwe geluksmomenten aan te bieden.”

Naar verluidt gebruiken ook wanhopige huisvrouwen de app om hun zwaarlijvige venten te doen overschakelen op salade & sushi. Een bord zonder saté levert dan een Gouden Stier op, waardoor manlief zich even Carlos Bacca of Jelle Vossen waant. De Starchamp Eat Motivator valt echt niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken.


Geïnteresseerd? Download jouw exemplaar in de Apple Store.