Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Let Love Rule


Een zwarte jood heeft de liefdesbijbel geschreven. Het Oude Testament. Met gitaar en kruis rond de nek. Zonder beats bepaalt Lenny Kravitz het ritme van het hart.

Al een kwarteeuw is Lenny mijn trouwe gids in goede en - vooral - slechte amoureuze tijden. Over elke mogelijke stap in een romance heeft hij een song gecomponeerd. Van vervolmaking ('I belong to you') en volharding ('Stand by my woman') tot gemis ('Calling all angels'). Van geduld ('I'll be waiting') tot hoop ('It ain't over').

Deze liefdesprofeet daalde zondag neer in Antwerpen en herschiep het Sportpaleis tot een vrijhaven van lust. Met in zijn reistas een pak hits. Kravitz smijt z'n succesnummers niet als oude minaressen bij het huisvuil, maar bespeelt ze met de nodige finesse en komt er nog graag mee buiten. Dankbaar voor een vruchtbaar verleden. Lenny laat je niet snel los.

Dansend op de vleugels van die verdwenen vlinders, bracht Kravitz tienduizend botergeile vrouwen in extase. Gemengd met een stevige portie hartstocht en de nodige warmte gaf dat uiterst genietbare karmamelk. Ondanks vier jaar seksuele onthouding bovendien geen greintje frustratiezuur. Met zijn West-Indische genen huist er duidelijk een Boeddha in Lenny.

Maar tegelijk ook een machtswellust. Zichtbaar geniet hij van de collectieve knieval die naar zijn kruis grijpt. Als een unieke messias preekt Kravitz de passie. Een boodschap die ook mannen betovert. Toen mijn compagnonne opbiechtte verliefd te zijn op Lenny, wilde ik haar meteen uithuwelijken aan Hem. Een gewillige getuige van deze genotsgijzeling. Kravitz bouwt een snelweg naar ieders hart. Eat that, minister Crevits.

Na een funky voorspel (Raphael Saadiq) en een verenigd orgasme ('Are you gonna go my way') ging de hele zaal backstage als naspel. Let Love Rule, met een gebalde vuist. Lenny verzorgt zijn aanbidsters, maar voor een macho als ik was een kwartier post-coïtale aandacht wel voldoende. Omdraaien en richting toog. There's a limit even to your love, Lenny.

En toch hield hij na z'n besnijdenis blijkbaar voldoende testosteron over om zijn romantiek van de nodige pit te voorzien. Via geilgestemde vocalen gebracht met de nodige grinta graaide Kravitz genadeloos naar de g-spot. Oktober werd op de valreep een erg natte maand.

Lenny schenkt andere mannen niet alleen lessen in liefde, maar ook in nederigheid. Met alcohol en Stimorol in m'n grijnzende bek dacht ik de coolheid zelve te zijn. En dan zie je Kravitz performen. Ontnuchtering met een dansende pint in de ene hand en een verloren vrouw in de andere.

Ik verliet het Sportpaleis een topervaring rijker, maar een illusie armer. I'm never gonna get as sexy as Lenny.