Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Vanderveeren verlaat Stade Leuven voor Park Vilvoorde


Opschudding in de Vlaamse tenniswereld. Yannick Vanderveeren verlaat Stade Leuven en verkast naar Park Tennis Klub Vilvoorde. Dat bevestigde de 26-jarige Brusselaar zelf aan tennistoppers.com.

Vanderveeren nam deze moeilijke beslissing op afzondering in zijn thuisland Zweden. "In Göteborg had ik enkele diepgaande gesprekken met de toekomstige moeders van mijn kinderen. Ook in hun alimentatieplan bleek Vilvoorde een logisch tussenstation."

De 'Swedish Scud' verlaat dus na twee seizoenen Stade Leuven. "Met een plaats in de play-offs voelde ik afgelopen zomer dat m'n werk erop zat in de bierstad. Nu wacht me in Vilvoorde een boeiend nieuw project, met enkele talentvolle jongeren. Ik hoop hen met m'n ervaring de nodige rust op en naast het terrein te schenken."

De rust die Vanderveeren uitstraalt is uniek. Zo staat hij erom bekend met een minimum aantal stappen, een maximum aantal punten te veroveren. Dat dankt VDV voornamelijk aan z'n snijdende slice, die op de dompige Vilvoordse bosbodem heel wat tegenstanders op de knieën zal dwingen. "Other follow their dick, I follow my slice," zei Vanderveeren ooit toen hij in zijn gekende provocatieve stijl een Scandinavische dubbel gemengd dirigeerde.

De transfer naar Park vormt echter meer dan een strategische keuze voor VDV. Op de beruchte bdayparty die hij in mei met z'n vurige promotiemanager (ex-Redbull) organiseerde, sloeg de vonk met het lokale publiek over. "Ik ondervond een ongekend gevoel van respect voor mezelf en m'n entourage. Ofwel steeg de Pimm's Punch en de vrouwelijke weelde naar m'n hoofd, dat kan ook. Aan het eind van de Lekdreef, geplaveid met slagroom en chocoladesaus, verscheen mijn clubkeuze als een openbaring. God wou het zo."

Kwatongen beweren dat Vanderveeren niet langer kon leven met zijn Leuvens bankzittersstatuut. "Onzin. Mijn rol binnen het team was duidelijk afgelijnd. Als supersub diende ik vooral de uitstraling van de ploeg te verzorgen." Dat lukte Vanderveeren wonderwel. Playtennis verkoos hem immers tot 'Best geklede bankzitter van 2011'.

Vanderveeren houdt naar eigen zeggen enkel positieve herinneringen over aan Stade. "Vooral de verplaatsing naar RTC Liège was legendarisch. Het lokale team bestond quasi uitsluitend uit Walen, die de dag nadien niet moesten werken. Drank en spijs vloeiden als steenkool uit de mijnen. Dat decadente graaifeest werd betaald met Vlaamse maaltijdcheques, maar dat lieten we even niet aan ons hart komen."

Die zondige zondag braken RTCL en Stade het wereldrecord rosédrinken voor heren zonder RalphLauren-hemd. Naar verluidt beeldden de Luikse hoogovens die avond 'Merci VDV' in rookwolkjes af. Even leek de Messias neergedaald aan de boorden van de Maas.

Academisch gevormd tot diplomaat wil Vanderveeren ook de rol van verzoener op zich nemen. "Ik wil alle betrokken partijen samenbrengen om van Vilvoorde opnieuw een topsportstad te maken. Daarbij reken ik op de steun van heel wat ex-ploegmaten van Strombeek, mijn allereerste club. Bovendien zijn de baruitbaters op Park oude familievrienden. De cirkel is dan ook rond, wat mij betreft."

De overgang moet wel nog officieel worden afgerond. Zo lopen op dit moment de onderhandelingen over het portretrecht en het Björn Borg-sponsorcontract van Vanderveeren, die op een snelle oplossing hoopt. "Voorlopig speel ik opnieuw in boxers van de Wibra, wiens balruimte vergelijkbaar is met de beenruimte in een Ryanair-toestel. Nochtans raak ik geen bal goed als m'n ballen krap zitten."

Met Park Vilvoorde is Vanderveeren aan z'n laatste Vlaamse club toe. Na omzwervingen bij Strombeek, Velocity Lifestyle Merchtem en Stade Leuven beschouwt hij Park - gelegen onder het Vilvoordse Viaduct - als de ideale brug naar het Noorden. "Tegen 2015 wil ik me definitief terugtrekken op de Zweedse gravelvelden."

Tot dan valt Vanderveeren te bewonderen op het domein Drie Fonteinen, waar de verbouwingen reeds gestart zijn om zijn massale schare fans het nodige comfort te bieden. "Het zijn stuk voor stuk prinsesjes, wiens derrière de beste ondersteuning verdient."
Kaarten zijn sinds deze ochtend te koop via 'VDV's Volgelingen', Vanderveerens grootste fanclub. Uit veiligheidsoverwegingen zijn er enkel tickets beschikbaar in voorverkoop.

Let Love Rule


Een zwarte jood heeft de liefdesbijbel geschreven. Het Oude Testament. Met gitaar en kruis rond de nek. Zonder beats bepaalt Lenny Kravitz het ritme van het hart.

Al een kwarteeuw is Lenny mijn trouwe gids in goede en - vooral - slechte amoureuze tijden. Over elke mogelijke stap in een romance heeft hij een song gecomponeerd. Van vervolmaking ('I belong to you') en volharding ('Stand by my woman') tot gemis ('Calling all angels'). Van geduld ('I'll be waiting') tot hoop ('It ain't over').

Deze liefdesprofeet daalde zondag neer in Antwerpen en herschiep het Sportpaleis tot een vrijhaven van lust. Met in zijn reistas een pak hits. Kravitz smijt z'n succesnummers niet als oude minaressen bij het huisvuil, maar bespeelt ze met de nodige finesse en komt er nog graag mee buiten. Dankbaar voor een vruchtbaar verleden. Lenny laat je niet snel los.

Dansend op de vleugels van die verdwenen vlinders, bracht Kravitz tienduizend botergeile vrouwen in extase. Gemengd met een stevige portie hartstocht en de nodige warmte gaf dat uiterst genietbare karmamelk. Ondanks vier jaar seksuele onthouding bovendien geen greintje frustratiezuur. Met zijn West-Indische genen huist er duidelijk een Boeddha in Lenny.

Maar tegelijk ook een machtswellust. Zichtbaar geniet hij van de collectieve knieval die naar zijn kruis grijpt. Als een unieke messias preekt Kravitz de passie. Een boodschap die ook mannen betovert. Toen mijn compagnonne opbiechtte verliefd te zijn op Lenny, wilde ik haar meteen uithuwelijken aan Hem. Een gewillige getuige van deze genotsgijzeling. Kravitz bouwt een snelweg naar ieders hart. Eat that, minister Crevits.

Na een funky voorspel (Raphael Saadiq) en een verenigd orgasme ('Are you gonna go my way') ging de hele zaal backstage als naspel. Let Love Rule, met een gebalde vuist. Lenny verzorgt zijn aanbidsters, maar voor een macho als ik was een kwartier post-coïtale aandacht wel voldoende. Omdraaien en richting toog. There's a limit even to your love, Lenny.

En toch hield hij na z'n besnijdenis blijkbaar voldoende testosteron over om zijn romantiek van de nodige pit te voorzien. Via geilgestemde vocalen gebracht met de nodige grinta graaide Kravitz genadeloos naar de g-spot. Oktober werd op de valreep een erg natte maand.

Lenny schenkt andere mannen niet alleen lessen in liefde, maar ook in nederigheid. Met alcohol en Stimorol in m'n grijnzende bek dacht ik de coolheid zelve te zijn. En dan zie je Kravitz performen. Ontnuchtering met een dansende pint in de ene hand en een verloren vrouw in de andere.

Ik verliet het Sportpaleis een topervaring rijker, maar een illusie armer. I'm never gonna get as sexy as Lenny.