Twitter

Follow Vanderveeren on Twitter

Vanderveeren verkast naar Stade Leuven


(Foto: Yannick Vanderveeren met op de achtergrond Stade Leuven, zijn nieuwe liefde. Daarbij gedragen door de sneeuw, zijn eeuwige liefde.)

De kogel is door de Leuvense kerk. Na lang getouwtrek trekt Yannick Vanderveeren de deur dicht in Velocity en verhuist hij naar Stade Leuven. Onder het goedkeurend oog van goede vriend en tevens teammanager William Khalil, tekende Vanderveeren een contract van onbepaalde duur bij de Leuvense topclub.

Nadat Vanderveeren zijn universitaire studies met succes afrondde, bleek de 24-jarige Grimbergenaar grof wild op de transfermarkt. Zijn Merchtemse thuisclub Velocity Lifestyle wilde hem maar al te graag houden, maar Vanderveeren vond het tijd voor iets nieuws. Een verhuis naar de Kungliga Lawn Tennis Klubben in het Zweedse Stockholm leek in de maak, maar de Vlaams-Brabander met Limburgse roots verkoos nog even in Vlaanderen te blijven. “Interclub spelen op het Scandinavische gravel blijft een droom, maar ik voel dat mijn werk hier nog niet af is”, aldus Vanderveeren.

Een terugkeer naar de Strombeekse heimat bood zich als eerste optie aan, maar na een goed gesprek met Khalil besloot Vanderveeren de Leuvense kaart te trekken. “Op de prachtige Heverleese velden komt mijn offensieve speelstijl ongetwijfeld uitstekend uit de verf. Aan de voet van het voetbalstadion van OHL, waar mijn opa en overgrootvader heel wat glorie verwierven, wil ik het roemrijke sportverleden van de Vanderveerens verder zetten.”

Stade Leuven tracht opnieuw aan te knopen met haar rijkgevuld tennisverleden. Met deze toptransfer lijkt die wens meer dan terecht. William Khalil heeft hiermee zijn eerste aankoop als kersvers teamkapitein beet, maar speurt ook tijdens de feestdagen verder naar kerstkoopjes. “Na een korte tussenstop in New York, zoek ik de komende drie weken non-stop naar andere witte raven. Daarbij geeft Stade mij carte blanche, rekenend op mijn ruim netwerk.” Antwerpenaar Dries Debacker wordt genoemd als tweede versterking. De transfermarkt sluit op 15 januari 2010.

(Foto: Vanderveeren wil meteen een voorbeeld vormen voor de plaatselijke jeugd.)